Monday, November 3, 2008

News Letter

Καλήμερα, σήμερα πρόσθεσα σοβαρα και ελαφρα θέματα. Χαζεψτε στην ενότητα χόλυγουντ τους σταρ οταν ήταν παιδιά, ποιοι μοιάζουν με ποιους και τις τραγικές πλαστικές καποιων.
Μετα, διαβαστε ενα απο τα πιο σοβαρα μου κομματια, αυτό που εξηγει το πώς η κοινωνία μας βασίστηκε ολη στο πετρελαιο και τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμη.Θα σοκαριστείτε.

Θα βρειτε μπολικες συνταγες ομορφιας, ενα γρηγορο αρθρο για τους μύθους του τατουαζ και τι πρέπει να προσεξετε, και το ποσα μπορουσατε να κάνετε για την καθαριότητα του σπιτιού σας με ένα Listerine και ένα κουτάκι κοκα κόλα. Ειδικά τωρα που το πορτοφόλι δεν αντέχει πολλά πολλά, θα το βρειτε πολύ χρήσιμο, νομίζω.

Αν δειτε οτι σε καποια μπλογκ καποια αρθρα σβήνουν ή κοβονται, μην διστάσετε αν επικοινωνήσετε μαζί μου για να τα φτιαξω.

Savoir Vivre για ταξιδιώτες

3 Ιουλίου 2008


Συνήθως δεν ταξιδεύω με πλοία και δεν οδηγώ, όμως δύο τρεις φορές χρειάστηκε να πάρω μέσο μαζικής μεταφοράς, γιατί τα τελευταία χρόνια έχω αναπτύξει μια φοβία με την προσγείωση του αεροπλάνου.


Και μέσα σ αυτήν την μετακίνηση μου παρατήρησα κάποια πράγματα, τα οποία εγώ ως τώρα, θεωρούσα αυτονόητα αλλά τελικά, δεν είναι.
Δεν θα αρχίσω την γκρίνια και την ανάλυση για την έλλειψη παιδείας και το πώς η συμπεριφορά ενός λαού δείχνει και το επίπεδό του, θα μπω κατευθείαν στο ψητό, γιατί οι διακοπές αρχίζουν από την στιγμή που επιβιβαζόμαστε, ας είναι η διαδρομή χαλαρωτική και ευχάριστη, για να μην χάσουμε ούτε λεπτό.




Savoir vivre του καλού ταξιδιώτη.


) Συνειδητοποιήστε ότι οι ταξιδιώτες χωρίζονται σε ενοχλητικούς και μη.
Αν δεν ανήκετε στην μία κατηγορία θα ανήκετε στην άλλη.
Αν ταξιδεύετε με παρέα και θέλετε να μιλήσετε μεταξύ σας, παρακαλώ καθίστε μαζί, και μην σκορπιστείτε στις τέσσερις γωνίες του πούλμαν, φωνάζοντας εμποδίζοντας τους άλλους επιβάτες να κοιμηθούν.

)Αν έχετε παιδιά, προνοήστε και φέρτε χρώματα και τετράδιο ζωγραφικής όπως και ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ή ένα dvd player. Μην τα αφήνετε να τρέχουν στους διαδρόμους. ΟΙ συνταξιδιώτες σας δεν είναι οι προσωπικοί σας baby sitter.
) Σεβαστείτε την απαγόρευση τσιγάρου και φαγητού. Η μυρωδιά της μορταδέλας ή τα λιπαρά χεράκια του μικρού σας, στο φόρεμα της διπλανής σας δεν είναι ότι καλύτερο.
)Αν δεν χρησιμοποιείτε αποσμητικό προς θεού μην σηκώνετε τα μπράτσα σας πάνω από το κεφάλι σας για να κοιμηθείτε.
)Όταν πάτε στο πλοίο σεβαστείτε τα μωρά στον χώρο ακόμα κι αν δεν υπάρχει σήμα μη-καπνιζόντων.
Από πότε χρειαζόμαστε οδηγίες για να είμαστε άνθρωποι;
) Όταν πάτε στην τουαλέτα, χτυπήστε, επαναλαμβάνω, χτυπήστε, χτυπήστε την πόρτα.
)Αν τα πόδια σας μυρίζουν μην βγάζετε τα παπούτσια σας για να τα απλώσετε στον διάδρομο. Έλεος.
)Φεύγοντας από τον χώρο που καθόσασταν μαζέψτε τα σκουπίδια σας. Δώστε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας.
)Αν έχετε κομπολόι χώστε το εκεί που δεν φέγγει ο ήλιος, δεν σας φταίει ο διπλανός με το τίκι τίκι.
)Αν καρπωθείτε μια θέση που δεν σας ανήκει, να είστε αρκετά ευγενικοί αν έρθει ο ιδιοκτήτης και την θέλει. Είναι δικαίωμά του.


Τέλος, αν είναι να ταξιδέψετε και ξέρετε ότι έχετε ευαίσθητα έντερα, μην φάτε φασόλια, γάλα, οτιδήποτε σας πειράζει τέλος πάντων και μετατρέψετε τον χώρο σε θάλαμο αερίων…έλεος.
Και δεν θα το πω αρκετές φορές., χτυπάτε τις πόρτες στην τουαλέτα πριν μπείτε. δεν γεννηθήκατε σε στάβλο.
Η πρέπει να πω μαντρί;