Thursday, February 25, 2010

Τι με ενοχλει στην συμπεριφορα των ομοφυλόφυλων

Ξέρω απο τον τίτλο και μόνο οτι θα μπουνε μουρλαμένες θείτσες και Μπουτς να με σταυρώσουν αλλα δεν πειράζει.
Καποια πράγματα πρέπει να ειπωθούν.




6 comments:

vasvoe said...

στα πάρτυ που πηγαίνεις θέλω να έρθω κι εγώ... διότι αυτές που ξέρω εγώ στην ελλάδα κρύβονται μανιακώς! Όσο για τις λίγες που είναι φανερές, μπαίνουμε πλέον και στη σφαίρα του ακτιβισμού/visibility.

Μη ξεχνάς ότι, ένας λόγος να το πεις από την αρχή είναι για να μη χάνεις το χρόνο σου με άτομα που θα σε απορρίψουν για τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Δεν ξέρεις τί μυαλά κουβαλάει ο καθένας, εμένα μου έχει τύχει να γνωρίσω κόσμο (φιλικά) να βγούμε δυο τρεις φορές, και όταν αναφερθεί ότι είμαι λεσβία κόβεται κάθε επαφή.

Στην αρχή δλδ το έπαιρνα έτσι, τύπου δεν με προσδιορίζει, κτλ. 'Ομως μια δυο πέντε... από τότε αφήνω να εννοηθεί από την αρχή ώστε άμα ο άλλος είναι ομοφοβικός, συντηρητικός κτλ, να ξέρω κι εγώ πού πατάω. Εκτός αυτού όσο αυτοπεποίθηση και να έχεις, δεν είναι το καλύτερο ενώ βλέπεις ότι με κάποιον πας να ταιριάξεις, ξαφνικά μόλις μαθαίνουν ότι "τρως γκαζόν" σου συμπεριφέρονται σαν να έχεις λέπρα. Είναι μια απόρριψη που προτιμάω (εγώ)να τη φάω νωρίς νωρίς πριν συμπαθήσω το άτομο.

Αυτός είναι ο δικός μου λόγος και εμπειρία.

Στην τελική, θεωρητικά όταν γνωρίζεις κάποιον τον θεωρείς by default στρέητ. Εγώ μπορεί να θέλω να διορθώσω αυτό την παρεξήγηση, γιατί μου είναι σημαντικό αυτό το κομμάτι της προσωπικότητάς μου... για λόγους αυτοπεποίθησης, για λόγους ακτιβισμού, οτιδήποτε...

E, και δεν φταίω εγώ που εσένα σού ρχεται κατευθείαν η εικόνα του γκαζόν στο μυαλό όταν σου λέω ότι είμαι λεσβία (προσωπικά ΔΕΝ δηλώνω γκέι όπως η φίλη σου που λες, αλλά λεσβία)!!! μήπως μας μειώνεις μόνο στο πώς το κάνουμε; στο κάτω κάτω της γραφής μπορεί η άλλη να προτιμώ να τρίβει το πιπέρι και όχι να τρώει γκαζόν...

Lili said...

Κουκλα μου καταννοω τους λόγους που το κάνεις, όμως δεν τους θεωρώ πολύ αποτελεσμάτικούς αφού θεωρώ οτι το να προσφέρεις πολλές πληροφορίες αμέσως με το καλημέρα σας, πολλες φορές δημιουργεί την εντυπωση οτι ο προσφερόμενος δεν ξερει να κρατα την απαραίτητη απόσταση ή έχει λυμένο το ζωνάρι του όπως κάποτε οι μάυροι (got a problem I m black?)η βρίσκεται στον συγκεκριμενο χώρο μόνο για να βρει μνι και κώλο να γαμήσει.
Δεν καταλαβα που είδες οτι μειώνω, εκφράζω απλώς την δυσαρέσκειά μου να μην μπορώ να πω οτι δεν μου αρεει να με "κόβουν" και να με ζυγίζουν με την πρώτη, από την πιθανή αντίδρασή μου στο γεγονός οτι κάποιος κάνει κάτι εκτός νόρμας και με αυτό δεν εννοοω οτι γαμιέται με ομοφυλους αλλα το οτι μολυ ανοιγεται τόσο απότομα χωρίς να τον ξέρω, οπως κανουν τα παιδάκια, ή κατι παλαβές που με το καλημέρα έγινες η κολλητή τους.
Οσο να ναι μαζεύεσαι, και άντ εμετα να αποδείξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.


Τελος να πω οτι εχω μια φίλη από το σχολείο η οποια μου είπε οτι ήταν λεσβία καποια στιγμή πάνω στην κουβέντα ( ερχεται σχεδον παντα στο προσκήνιο αμα πεις "έχεις σχεση με καποιον; Παιδιά;"). Βγήκε όμως φυσιολογικά και χωρίς να νιωθει καμιά μας οτι έκανε καποια σημαντική βαρύγδουπη δήλωση.

Νομίζω οτι αυτή η προσεγκισή ειναι πιο ομαλή και η ίδια πρωτίστως δεν διαχωρίζει τον εαυτό της από τις υπόλοιπες /υπολοιπους. Πάνω απ΄ολα ήταν η φίλη, η παρεά.


Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι η σταση αυτή (ή αλλη η βιαστική) ουσιαστικά με βάζει στην θέση που εχει βρεθέι ή ιδια η λεσβία στο παρελθόν. Στο μικροσκόπιο και στον προθάλαμο της απόρριψης ή αποδοχής ανάλογα με τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό (αν (δεν) με ενδιαφερει να την πηδήξω).Στον προθάλαμο της απορριψής μου ή/και αποδοχής μου ως οντότητα βασει την δική μου αποστροφή στην έλλειψη τροπων επαναβαφτίζοντας το ομοφοβία.

Ε, όχι, να είμαστε λιγο δικαιοι.

vasvoe said...

ακόμα δεν έχω καταλάβει πού τις βρίσκεις αυτές που στο λένε αμέσως :)

μα δεν προσφέρεις πολλές πληροφορίες. περισσότερο διορθώνεις την αυτόματη υπόθεση πως είσαι στρέητ. ναι οκ πολλά άτομα ειναι τόσο κουλ που δνε υποθέτουν τίποτα και τελοσπαντων δνε τους κάνει καμία διαφορά τί είσαι. υπέροχα, αλλά μπορείς να αναγνωρίσεις στην ελλάδα ακόμα η δική σου αντίδραση δεν είναι το συνηθισμένο; και άρα η συμπεριφορά (και φόβοι) είναι αντίστοιχη; καλώς ή κακώς δεν ξέρω.

οι συγκυρίες τόπος χρόνος για να φανερωθείς μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές. μπορεί να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή ή να την δημιουργήσεις, ή και να την αποφύγεις. nai, πρέπει να γίνεται φυσιολογικά και όχι σαν να ανακοινώνεις πως έχεις τρεις μπλε ρώγες. (τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι κακό να έχεις τρεις μπλε ρώγες, ας μην παρεξηγηθεί κανείς...)

Lili said...

Τωρα με καλείς να σου πω ονοματα ή αμφισβητείς (δις) τα δικά μου βιώματα; :P

Μην ξεχνάς οτι ειμαι μια Pillow Princess και ότι μάλλον θεωρούμαι λουκουμάκι και γιαυτό ίσως να μου το ξεφουρνίζουν, ώς άλλοι άντρες, αμέσως.

Πέραν της πλάκας όμως λέω ένα πραγμα και μόνο. Είναι πολύ personal για να το πετας στην μούρη του άλλου με το καλημέρα σας, εκεί που δεν το περιμένει. Και το γεγονος οτι σε θεωρεί στρειτ γιατι στην δική του πλειοψηφεία ο περιγυρός του ειναι στρείτ είναι ένας λόγος παραπάνω να του φερθείς με τρυφερότητα γιατί ειναι "πρωτάρης" και δεν θα πρεπε η πρώτες εντυπωσεις τους με την πρώτη λεΖβία που γνωρίζει να είναι τραυματικές.:P

vasvoe said...

δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, εγώ τηλέφωνα θέλω :ρ
ε μπορεί να τους γυαλίζεις τότε, πάρτο σαν κομπλιμέντο και εφόσον δεν ενδιαφέρεσαι, άστο να πέσει :)

kstinion said...

aaa isoun sto free?gia polla xronia den exana teuxos mexri pou xalase...fantazomai otan efiges...gamoto!tora thelo na do ta arthra sou kai einai sto allo mou spiti sth thessaloniki!aman pia!pes ta pantos exeis dikio.ego pali de mporo na me fantasto na kano lesviako sex alla opws exei pei kai h Shane :sexuality is fluid so just go with the flow